Kjell Böhlin – stridbar kämpe borta

Det är med sorg som vi i YOs styrelse måste meddela att Kjell Böhlin, en ivrig försvarare av yttrandefrihet, har lämnat oss efter en tids sjukdom.

Han var en av talarna på vårt möte i Alvik i januari 2020 där han höll ett brandtal om sin kamp mot Näthatsgranskaren. Dess ledare, Tomas Åberg, förföljde Kjell och gjorde hans sista tid i livet mer plågsam än nödvändigt. Se Kjells Youtube kanal om vad han gick igenom, alltid med gott humör.

Ola Bengtsson, jurist och styrelseledamot i YO, skriver om honom:

“Kjell Böhlin var en genuin och autentisk människa. En person att luta sig mot och lita på. Kjell brann för yttrandefrihet och tankefrihet och hederlighet.

Han verkade på senare tid förutom i sitt engagemang för yttrandefrihet även som grävande journalist och researcher och hjälpte flera personer som utsatts för anmälningar och hot om anmälningar för inlägg på sociala medier. Kjells engagemang varade i stort sett ända till slutet.

Hans engagemang och arbete för yttrandefrihet skall ihågkommas och inte vara förgäves. Det var en stor glädje och ynnest att lära känna Kjell. Denne kämpe kunde bara besegras av cancern.”

Vi minns honom med sorg och skratt, värme och varsamhet.

Styrelsen

Kjell Böhlin och Jan Sjunnesson, sept 2020
Gilla och dela YO: